top of page

Whole Body Cryotherapy

 

is een snelle en veilige manier om het lichaam te koelen met temperaturen tot -180 ˚C gedurende maximaal 3 minuten met als resultaat heilzame effecten zoals verbeterde energie en nachtrust, versnelde genezing en herstel, pijnverlichting en verbetering van je immuunsysteem.

Onze behandelingen zijn op basis van persoonlijke doelstellingen. Geen one-size-fits-all kuur. Wij hebben verschillende behandelprogramma’s voor specifieke doeleinden die zijn gebaseerd op medisch onderzoek.

CRYOTHERAPIE EN DE EFFECTEN BIJ CHRONISCHE KLACHTEN

Cryotherapie is in Japan in eerste instantie ontwikkeld voor de bestrijding van pijn en jeuk. Wat bleek? De therapie was de ideale behandeling bij pijn door bijvoorbeeld MS, reuma, artrose, jicht, psoriasis en de ziekte van Crohn. Lees hier meer over de positieve effecten van koudetherapie als je je gezondheid wilt verbeteren.

 

DE VOORDELEN VAN CRYOTHERAPIE VOOR HEALTH

  • Activeert het immuunsysteem

  • Stimuleert de doorbloeding

  • Bestrijdt depressie door vrijgekomen endorfine en serotonine

  • Vermindert pijn en jeuk

  • Vermindert spasmen

  • Versnelt het herstel na een operatie

  • Doodt virussen in het bloed door een tijdelijke stijging van de temperatuur tijdens de behandeling

 

CRYOTHERAPIE BIJ PSORIASIS

Bij psoriasis versnelt de kouprikkel de aanmaak van gezonde huidcellen en gaat de groei van psoriasis tegen. Het blijkt dat regelmatige sessies de uitbraak van psoriasis sterk verminderen, doordat het immuunsysteem op scherp wordt gezet. Jeuk en een rode huid verminderen aanzienlijk. Ook helpt cryotherapie om psoriasis in het gezicht en op de hals te behandelen: crèmes kunnen daar niet worden gebruikt, Whole Body Cryo wel. Bovendien heeft cryotherapie geen bijwerkingen in tegenstelling tot de reguliere behandelmethode tegen psoriasis.

CRYOTHERAPIE BIJ REUMA

Als Japanse onderzoekers de behandeling van reuma willen verbeteren, ontdekken ze de voordelen van cryotherapie. De effecten van de kouprikkel bij reumapatiënten zijn overweldigend. Cryotherapie kan reuma niet genezen maar helpt wel het algehele immuunsysteem te versterken, het vermindert pijn en stijfheid van het lichaam, werkt ontstekingsremmend en bevordert de gemoedstoestand door het vrijkomen van endorfine en serotonine.

CRYOTHERAPIE BIJ CHRONISCHE PIJNEN

Spier- en gewrichtspijnen komen al gauw voor. Soms gaan ze snel weg, soms zijn ze blijvend en worden ze chronisch. Op veel plekken in het lichaam kun je er last van hebben: aanhoudende whiplashpijn of lage rugpijn, maar ook artrose, fibromyalgie, reuma en chronische hoofdpijn. Vaak blijkt er niets aan te doen te zijn, ondanks het experimenteren met verschillende theorieën. In veel van die gevallen kan cryotherapie wél iets betekenen.

CRYOTHERAPIE BIJ FIBROMYALGIE

Net als bij reuma bestaat voor fibromyalgie nog geen doeltreffend medicijn. Wel kunnen de symptomen van de ziekte worden verminderd, zoals pijn en lusteloosheid. Ook kunnen zwellingen worden teruggedrongen en ontstekingen geremd. Ook cryotherapie kan fibromyalgie niet genezen. Wel helpt het om het algehele immuunsysteem te versterken. Een behandeling vermindert pijn en stijfheid van het lichaam, werkt ontstekingsremmend en bevordert de gemoedstoestand door het vrijkomen van endorfine en serotonine.

CRYOTHERAPIE IN COMBINATIE MET FYSIOTHERAPIE

Na een Whole Body Cryo sessie heb je minder last van allerlei pijntjes. Daardoor kan een fysiotherapeut je beter behandelen en heeft zijn of haar aanpak meer effect. De pijngrens van de patiënt wordt immers tijdelijk verhoogd en de flexibiliteit van het lichaam is toegenomen. Daardoor kan het gebeuren dat je bepaalde oefeningen ineens wel goed kunt uitvoeren.

Ben jij benieuwd wat cryotherapie voor jou kan betekenen neem dan contact op via info@dynamicmotion.nl of via telefoonnummer: 0620140852

bottom of page